Antalya'ya ilk geldiğimde yollarda portakal ağaçları.İçim den''bu şehirde ne kadar çok portakal üretiliyor yollarda bile var''demiştim.Sonradan bunların aslında turunç olduğunu öğrendim.Nereden bilebilirdim ki Ankara'da turunç hiç görmedim.Adını duyuyoruz tabi ki ama sokaklarda bu kadar bol olabileceğini hiç tahmin etmemiştim.
Daha sonra reçel çeşidi olarak bildiğimiz bu turunçları bende değerlendirmeye karar verdim.Nasıl yapılacağını öğrendim ve eğer fırsatım olursa her sene yapmaya çalışıyorum.çünkü baya uğraştırıcı.
Malzemeleri:
- 8 adet turunç
- yaklaşık 1 kg.(kıvamı kontrol ederek)şeker
- karanfil
- limon
- 3-4 bardak su
Tabi ki ben sevdiğim bu ve diğer reçel çeşitlerini yiyebiliyor muyum diye sorarsanız pek yememeyi tercih ediyorum.Çünkü bol şekerli olduğu için yemeği pek tercih etmiyorum.Kısacası bunların bana pek faydası olmuyor.Ama misafirlerimin memnuniyeti beni son derece sevindiriyor.
Ellerinize sağlık, keşke Ankara'da turunç bulsam da yapsam:)
YanıtlaSilMaalesef Ankara'da yok canım Bende Antalya'da öğrendim.Yapılışı günler alıyor ama değiyor.
Silyıllar önce kızkardeşim getirmişti Antalya'dan turunç reçelini..Çok beğenmiştim..Ankar'da bulsam ben de yapacağım..
YanıtlaSilBen de bir çok reçel yaparım ama az az..Evdekiler de yemiyor ben de yememeye çalışıyorum..ama misafirlerime reçel ikram etmek hoşuma gidiyor..Hem pastalarda da kullanıyorum :)
Ellerine sağlık canım..
Eşim ve bende pek tüketmemeye çalışıyoruz.Senin gibi misafirlerime yapıyorum.Bir de annem,babam ve kardeşlerim çok sevdikleri için onlara da yapıyorum.Sevgiler:)
YanıtlaSil