Fırın Yemekleri

22 Mart 2013 Cuma

Frig Pilavı


    Herkese merhaba arkadaşlar.Baharın güzel belirtileri artık tamamen ortaya çıkmaya başladı.Bütün ağaçlarda pembe beyaz renk renk çiçekler.İnsanın içini kıpır kıpır yapıyor.Artık 'hava bugün soğuk sıkı giyinmek lazım'deyip kat kat giyinmekten de kurtulacağız İNŞALLAH.Gerçi Antalya bugün bulutlu  ama yinede bahar heyecanının üstünü örtemiyor




   Bu sabah her zaman ki gibi güzel bir kahvaltıdan sonra işe gitmek üzere yola çıktı.Diyetten dolayı her ne kadar aç gezdiğim için (şaka şaka sebzeyi sevdiğim için çok sorun olmuyor.)ara öğün yapmak zorun da kalıyorum.Uzun süredir migrostan aldığım bir ürün var ki ara öğünler için ideal.Hatta yemeklerde ekmek yerine bile geçiyor.1 tanesi 2 dilim ekmek yapıyor.Bunun birde fibresi var oda fena değil.






   Şimdi gelelim pilavımıza.Bildiğim kadarıyla Gaziantep yöresine aittir ve buğday başından yapılıyor.İsli bir tadı vardır.Biraz farklı gelebilir ama bizce son derece lezzetli.Baharatçılar da veya yöresel ürün satan yerlerde bulabilirsiniz.



Frig Pilavı
Malzemeleri:1 su bardağı frig
Bir miktar sıvıyağ(dağ soğanı varsa az olsun sonradan üstüne eklenecek)
2 çorba kaşığı tereyağı
yeteri kadar su(1 bardağa 2,5 koyuyorum)
Tuz.
Daha öncede söylediğim eşimin memleketi Trabzon'un bazı yaylalarında olan dağ soğanı.(Biz kendimiz ekledik tabi ki tarifinde yok)
Yarım çorba kaşığı salça.

   Yapılışı:Sıvı yağımızın içine friğimizi koyup bir miktar kavuruyoruz.Ardınan salçamızı da ekleyip biraz karıştırdıktan sonra tuz ve yeteri kadar suyunu da koyup kapağını kapatıyoruz.Yüksek ateşte kaynadıktan sonra altını kısıp pişiriyoruz.Ardından ayrı bir tavada tere yağını eritip varsa dağ soğanını biraz kavurduktan sonra pişen pilavımızın üzerine gezdirip üstüne bir bez kapatıp demlenmeye bırakıyoruz.İsteğe bağlı olarak haşlanmış yeşil mercimekte koyabilirsiniz.
    Afiyet Olsun










4 yorum:

  1. Çok farklı bir lezzet olmalı :)Ellerinize sağlık.Bloğunu takibe aldım.Bana da beklerim.İstanbuldaki farklı mekan ve lezzetlerle ilgili paylaşım yapıyorum.Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Mutlaka bloğuna uğrayacağım.Sevgiler.

      Sil
  2. bahar geliyor artık, çok özledik güzel havaları, Antalya bir başka güzel tabii...pilav süper olmuş, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soğuk havalardan sonra güneşin sıcaklığını hissetmek çok güzel.Sevgiler.

      Sil