

Şimdi gelelim pilavımıza.Bildiğim kadarıyla Gaziantep yöresine aittir ve buğday başından yapılıyor.İsli bir tadı vardır.Biraz farklı gelebilir ama bizce son derece lezzetli.Baharatçılar da veya yöresel ürün satan yerlerde bulabilirsiniz.

Frig Pilavı
Malzemeleri:1 su bardağı frig
Bir miktar sıvıyağ(dağ soğanı varsa az olsun sonradan üstüne eklenecek)
2 çorba kaşığı tereyağı
yeteri kadar su(1 bardağa 2,5 koyuyorum)
Tuz.
Daha öncede söylediğim eşimin memleketi Trabzon'un bazı yaylalarında olan dağ soğanı.(Biz kendimiz ekledik tabi ki tarifinde yok)
Yapılışı:Sıvı yağımızın içine friğimizi koyup bir miktar kavuruyoruz.Ardınan salçamızı da ekleyip biraz karıştırdıktan sonra tuz ve yeteri kadar suyunu da koyup kapağını kapatıyoruz.Yüksek ateşte kaynadıktan sonra altını kısıp pişiriyoruz.Ardından ayrı bir tavada tere yağını eritip varsa dağ soğanını biraz kavurduktan sonra pişen pilavımızın üzerine gezdirip üstüne bir bez kapatıp demlenmeye bırakıyoruz.İsteğe bağlı olarak haşlanmış yeşil mercimekte koyabilirsiniz.
Afiyet Olsun
Çok farklı bir lezzet olmalı :)Ellerinize sağlık.Bloğunu takibe aldım.Bana da beklerim.İstanbuldaki farklı mekan ve lezzetlerle ilgili paylaşım yapıyorum.Sevgiler..
YanıtlaSilTeşekkür ederim.Mutlaka bloğuna uğrayacağım.Sevgiler.
Silbahar geliyor artık, çok özledik güzel havaları, Antalya bir başka güzel tabii...pilav süper olmuş, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilSoğuk havalardan sonra güneşin sıcaklığını hissetmek çok güzel.Sevgiler.
Sil