Pazar kahvaltıları genelde diğer kahvaltılardan farklı olsun istiyor insan.Ben de bu sabah kalkıp krep yaptım.Bizim oralarda akıtma da derler.Pek severim.Özellikle bol peynirli olursa dayanamam.
Malzemeler:
YAPILIŞI:Yumurta,un,süt,yoğurt ve tuzu pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpıyoruz.Tavamızı ilk seferde margarinle çok az yağlıyoruz.Bir miktar karışımdan boşaltıp tavanın dibine yaydırıyoruz.Özelligi ince olması.Üstü göz göz olunca altı pişmiş oluyor.Ters çevirip diğer kısmını da pişiriyoruz.Üste gelen kısmını margarin ile yağlıyoruz.Altıda kızarınca tabağa servis tabağına alıyoruz.Yine üstünü yağlıyoruz ve afiyetle yiyoruz.
Biber Salçalı Süzme Yoğurt
Bir de süzme yoğurtla yapılan güzel bir tarifim var.Yoğurdu çook sevdiğim için bu tür tariflerden de çok keyif alırım.Ben bu tarifi yaparken Yörsan'ın süzme yoğurdunu kullandım.Daha yoğun kıvamlı oluyor.
Malzemeler:
- 4-5 kaşık süzme yoğut
- Yarım çay kaşığı biber salçası veya toz kırmızı biber
- kuru nane
- pul biber
- zeytin yağı ceviz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder