Fırın Yemekleri

4 Mart 2013 Pazartesi

Pazar Sabahı

                                              KREP(AKITMA)

Pazar kahvaltıları genelde diğer kahvaltılardan farklı olsun istiyor insan.Ben de bu sabah kalkıp krep yaptım.Bizim oralarda akıtma da derler.Pek severim.Özellikle bol peynirli olursa dayanamam.

 Malzemeler:

  1. 1 su bardağı un
  2. 1 adet yumaurta
  3. Yarım bardak süt
  4. 1-2 kaşık yoğurt
  5. tuz
  6. margarin
YAPILIŞI:Yumurta,un,süt,yoğurt ve tuzu pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpıyoruz.Tavamızı ilk seferde margarinle çok az yağlıyoruz.Bir miktar karışımdan boşaltıp tavanın dibine yaydırıyoruz.Özelligi ince olması.Üstü göz göz olunca altı pişmiş oluyor.Ters çevirip diğer kısmını da pişiriyoruz.Üste gelen kısmını margarin ile yağlıyoruz.Altıda kızarınca tabağa servis tabağına alıyoruz.Yine üstünü yağlıyoruz ve afiyetle yiyoruz.

 
                                                     Biber Salçalı Süzme Yoğurt
  Bir de süzme yoğurtla yapılan güzel bir tarifim var.Yoğurdu çook sevdiğim için bu tür tariflerden de çok keyif alırım.Ben bu tarifi yaparken Yörsan'ın süzme yoğurdunu kullandım.Daha yoğun kıvamlı oluyor.

Malzemeler:

  1. 4-5 kaşık süzme yoğut
  2. Yarım çay kaşığı biber salçası veya toz kırmızı biber
  3. kuru nane
  4. pul biber
  5. zeytin yağı ceviz
Yapılışı:Süzme yoğurt ve biber salçasını veya toz kırmızı biberi karıştırıyoruz.Servis yapacağımız kaba koyup üzerine nane,pul biber ceviz ve zeytin yağını gezdiriyoruz.İşte bu kadar basit:))










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder