Eşim şeker hastası diye daha önceden belirtmiştim.Tatlıya da pek bir düşkün.Bir kaç aydır doktor kontrolünde diyet yapıyor.Artık bünyesi alıştı.Tatlı konusunda pek sesi çıkmasa da arada bir canını çok istediği oluyor.Bende buna bir çözüm bulabilmek için doktoruma da sorarak Splenda aldım.Tatlandırıcıların arasında en iyisi olduğunu söylediler.Ben yinede çok sık kullamasını istemiyorum sadece çok tatlı istediği zaman kurtarıcımız oluyor.
Bugün sizlerle soğuk yoğurt tarifini paylaşmak istiyorum.Şeker sorunu olanlarda deneyebilir.Bu tarifi bende internetten öğrenmiştim
4-5 Kaşı süzme yoğurt
10-15 adet çilek
İsteğe bağlı miktarda şeker ve tatlandırıcı
Yapılışı
Öncelikler süzme yoğurdu buz kaplarına koyup buzdolabında donduruyoruz.Yoğurdun tatlı olması lazım.İyice donan yoğurdu rondoya koyup (ben biraz yumuşamasını bekledim çünkü çok sertti) çilek ve şeker ile birlikte pürüzsüz bir kıvam alana kadar parçalıyoruz.Ardından tercih ettiğiniz cam veya soğuğa dayanıklı bir kaba koyup tekrar dondurucuya atıyoruz.Yarım saat ara ile kenarlardan başlayarak içe doğru karıştırıp donmasına izin vermiyoruz ve bu işlemi 2-3 kere yapıyoruz.Her defasın da üstünü iyice örtüyoruz ki buzlanmasın.Sonunda tabaklara koyup servis ediyoruz.Çok lezzetli oluyor.Dondurma ama daha sağlıklı .Afiyet olsun.
Nefis ellerinize saglik. Sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim.Dondurmadan çok çok lezzetli oluyor.
YanıtlaSil