Fırın Yemekleri

18 Mart 2013 Pazartesi

Peynirli Kruvasan

          
  Güzel bir hafta başından herkese merhaba .Umarın hafta sonunuz çok güzel geçmiştir.Ben bu hafta sonu biraz evde dinlenip keyif yapmak istesem de her hafta sonu olduğu gibi yine olmadı:))Şehir dışından personelimiz ailesi ile gelince bende hazırlık yapmak istedim.Daha önce bir arkadaşım da yeyip çok beğendiğim kruvasan tarifini deneyeyim dedim.Yiyenlerden de tam puan alınca çok mutlu oldum.Yorucu olsa da güzel bir hafta sonu geçirdik.Misafir ağırlamayı her zaman sevmişimdir.                                           


                                                               Peynirli Kruvasan

                                                    Malzemeler:1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yeteri kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı şeker
2 paket instant maya
100 gr margarin veya tereyağ
1 yumurta sarısı 1 çorba kaşığı sıvı yağ
peynir veya isteğe bağlı herhangi bir malzeme


  Yapılışı:Ilık olarak süt,yağ,su,tuz ve şekeri karıştırıyoruz.İçine un ve mayayı koyup yoğuruyoruz.Hamur kulak memesinden biraz daha yumuşak olacak.
   Ben ununu koymadan önce malzemeleri yarım yarım ayırıp birinin içine normal un diğerinin içine tam buğday unu koydum(eşim için).Siz hepsini buğday unu ile de yapabilirsiniz.Bütün malzemeyi iyice yoğurduktan sonra ikiye bölüyoruz.Her parçadan 7 beze çıkarıyoruz.(Tam buğday koyduğumdan belki katmanları belli olmaz diye 9 beze çıkardım.)Bezeleri tabak büyüklüğünde açıp aralarına erimiş margarin veya tereyağ sürüyoruz.
 

 Üst üste koyduğumuz bezeleri buzdolabına koyup 15 dakika bekletiyoruz.Ardından oklava ile açıyoruz.



  Yufkayı önce dörde ardından her parçayı da dörde bölüyoruz.Kabarınca genişliyorlar.Geniş tarafına peynir veya isteğe bağlı herhangi bir malzeme koyup sarmaya başlıyoruz.İçi boşta olabilir.Tepsiye dizip 15-20 dakika tepsi mayasının gelmesini bekliyoruz.Ben fırını 40 dereceye getirip içinde mayalandırdım.


  Ardından üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırıp sürüyoruz.180 derecede pişiriyoruz.


  
Afiyet olsun:)).Üst ve sağdakiler tam buğdaydan yapılmış olanı.Onlar daha güzel kabardı.

2 yorum: