Merhaba arkadaşlar.Cumartesi günü Eski oturduğum evimdeki komşularımla bir araya geldiğimizi söylemiştim.Elim boş gitmek istemedim ve Umut Sepeti bloğunun sahibi arkadaşımın bloğunda gördüğüm ve çok beğendiğim Güllü Turta'yı denemek istedim.Çok güzel ve bir o kadarda lezzetli oldu.Arkadaşım iyi ki bizimle paylaşmış.Bloğunu mutlaka takip etmeniz lazım.Ben de bir tepsiye yaptım ve arkadaşlarıma götürdüm.Eşim içinde tam buğday unu ve splenda kullanarak denedim ve oda çok lezzetli oldu.
Hamur Malzemeleri:
60 gr.tereyağı(ben tereyağı kullanamadığım için margarin kullandım)
yarım su bardağı pudra şekeri
yarım çay kaşığı tarçın
1 su bardağı un-porsiyonluk yaptıklarıma tam buğday unu kaydum.
1 yumurta sarısı
Elmaları İçin:
Ben 5 adet elma kullandım
1 su bardağı şeker(fazla şekerli sevmiyorum)
2 su bardağı su
2 su bardağı su
1,5 su bardağı süt
1,5 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
Yapılışı:Margarini küçük parçalara ayırıp diğer malzemelerle iyice yoğuruyoruz.Dolapta 10-15 dakika bekletiyoruz.Tepsiye veya turta kalıbına iyice yayıyoruz.Üstünü çatalla delip fırında 180 derecede 20 dakika pişiriyoruz.
Bunlarda tam buğday unundan yapılmış porsiyonluk turtalar.
Ardından kreması için bütün malzemeleri koyulaşana kadar ocakta pişiriyoruz.Kremayı ve pişirdiğimiz hamuru biraz soğuması için bir kenara alıyoruz.Bu arada üzerinin gülleri için elmaları ince dilimler halinde doğrayıp kaynattığımız şekerli suya ekleyip yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Bunlarda tam buğday unundan yapılmış porsiyonluk turtalar.
Ardından kreması için bütün malzemeleri koyulaşana kadar ocakta pişiriyoruz.Kremayı ve pişirdiğimiz hamuru biraz soğuması için bir kenara alıyoruz.Bu arada üzerinin gülleri için elmaları ince dilimler halinde doğrayıp kaynattığımız şekerli suya ekleyip yumuşayana kadar pişiriyoruz.
ellerinr sağlık çok güzel görünüyor eminim tadıda öyledir
YanıtlaSilÇok uğraştırıcı görünüyor. Bloğumda nevresim takımı hediyeli çekilişim var. Katılırsan çok mutlu olurum.
YanıtlaSilhttp://www.bakbuharika.com/2013/03/evideacomdan-1-kisiye-cift-kisilik.html
evet oldukça zahmetli gibi ama ne kadar zahmet o kadar lezzet:))
YanıtlaSileline sağlık canım, afiyetle yiyin...
sevgiler
Çok doğru söyledin.Teşekkür ederim hayatım.
YanıtlaSilGerçekten çok zor bir tarif ama bir o kadarda harika. Bayıldım ben ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim.Sevgiler.
SilGül tatlısını yapmıştım ama turtalısını hiç denememiştim..
YanıtlaSilMis gibi olmuş :) Ellerinize sağlık.
Çok sevgiler.
Tadıda çok lezzetli emin ol.Bende de kocaman sevgiler.
YanıtlaSilHarika bir blogunuz var. Tarifler, anlatımlar çok güzel; hemen sizi izlemeye aldım.
YanıtlaSilZiyarete de gelmişsiniz, teşekkürler ve sevgiler, Lezzetli Sanatlar-Pırıl.
ne kadar guzel olmus elıne sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim.Sevgiler
YanıtlaSil