Fırın Yemekleri

28 Mart 2013 Perşembe

Etli Türlü Yemeği



   Herkese merhaba.Bu akşam pek uyuyamadım diyebilirim.Bu sabah eşim İzmir'e uçtu fuar için.Biz de tabiki erkenden saat 04.00 gibi kalktık.Zaten yatana kadar 23.45 olmuştu.Gece de birkaç kere kalkınca pek uyuyamadım.Sabah da eşimi hava limanına bıraktıktan sonra kuaförüme uğrayıp(Tara Kuaför) hemen şirkete gittim.Tabi ki kahvaltıyı da erkenden yapınca öğle saati gelmeden acıktım.Bakalım bu öğlen diyetime uygun sebze yemeği bulabilecek miyim.
   Tabi ben sebzelerle haşır neşir olsam da eşime sevdiği etli yemekleri de yapıyorum.Yani ikimize de ayrı ayrı yemek yapılıyor.
   Bu gün ki tarifim Etli Türlü


Malzemeler:2adet patlıcan
3 adet patates
Yarım kg.dana eti(isteğe bağlı kemikli veya kuzu eti de olabilir)
250 gr.taze fasülye
2-3 adet sivri biber
1 büyük baş kuru soğan
Yeteri kadar domates ve biber salçası
Tuz,karabiberi,kimyon
2-3 baş sarımsak
sıvı yağ ve tereyağ


  Yapılışı:Kuru soğanlar küp küp doğranıp sıvı yağda pembeleştirilir.Ardından etler koyulup önce hızlı ardından da yavaş ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirilir.Bu arada Patlıcanlar iri küpler halinde doğranıp yağda kızartılır.Ben seramik tavada az yağda kızarttım.Pişen etlere taze fasulyele ikiye bölünüp  ilave edilir ve yumuşayana kadar kavrulur.Ardından baharatlar,salçalar,tereyağı,patates,biber,ikiye bölünmüş sarımsak ve patlıcanlar da ilave edilip kavrulur.Sade üzerine çıkacak kadar su ve tuz da eklenip ocakta yarım saat pişirilir.Ardından fırına verilip yarım saat veya kır beş dakika daha pişirildikten sonra.Çıkartılıp dinlenmeye alınır.Her zaman kullandığım demir döküm tenceremi kullanıyorum.Güveç gibi süper lezzetli oluyor.

Afiyet Olsun:))

13 yorum:

  1. eline sağlık canım, türlüyü ben de çok severim, tek farkla etsiz yapıyorum ama inan yine de güzel oluyor:))Allah kavuştursun bu arada..:) afiyet bal olsun..:)sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim arkadaşım.Etsizini bende yaparım.Oda çok lezzetli olur.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Canım ellerine sağlık bayılırım türlüye sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim arkadaşım.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Kışın en güzel yemeklerinden,tabi sizin orada kış burası gibi değil
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet biraz ılık olsa da de yinede nemden dolayı kışın farklı geçiyor.Ben Ankaralıyım alışmışım oranın havasına burası farklı geliyor.Ama yine her yerin farklı bir güzelliği olduğunu unutmamalıyız:)Sevgiler.

      Sil
  6. Türlüyü çok severim bir de etli olursa oooh daha ne istenir ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor sevgiler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.Bende çok severim.Sevgiler.

      Sil
  7. Blogunuz hayırlı olsun arkadaşım,negüzel ailemiz hergeçen gün büyüyor.Türlü yemeğini ailece çok severiz,ellerinize sağlık canım.İyi hafta sonları.

    YanıtlaSil
  8. Teşekkür ederim.Sizinle olmaktan mutluluk duyuyorum.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. ellerinize sağlık bende türlüyü severim. biara bende diyet yapıyordum bi bozuldu tam bozuldu

    YanıtlaSil
  10. Sağol canım.Diyeti sağlık sorunum için yapıyorum.Aslında kilom yok.Ama sağlıklı beslenmek her zaman için önemli.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. ellerinize saglik. hayirli guzel bur gun dilerim banada bekleirm sevgiler

    YanıtlaSil