Fırın Yemekleri

26 Mart 2013 Salı

Ayva Tatlısı




 İşte İNŞALLAH hepimizi güzel günlerin beklediği bir haftaya başladık bile.Günler ne kadar çabuk geçiyor.Sanki birbirlerini hızla kovalar gibi.Bir bakıyoruz sabah ve göz açıp kapayana kadar bu işimiz,o işimiz derken akşam olmuş bile.
   Bu gün şirkete gidemedim.Bazı devlet dairelerinde işlerim vardı onları halletmeye çalıştım ama ne mümkün bir güne sığdıramadım.Muhtemelen yarın yine bir süre yokum şirkette.




   Gelelim tarifimize.Hem hafif  hemde çok lezzetli bir tatlı AYVA TATLISI:))


Malzemeleri:2 adet ekmek ayvası
2 su bardağına yakın toz şeker
Yaklaşık 1,5 su bardağı su
Çubuk tarçın
5-6 adet karanfil
Kreması için:2,5-su bardağı süt
Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
Vanilya
3 çorba kaşığı un
    Yapılışı:Ayvaların kabuklarını soyup ortadan ikiye bölüyoruz.Çekirdekli kısımlarını temizleyip çekirdeklerini de ayrı bir kaba koyuyoruz.Çünkü çekirdekler suyunun jölemsi bir kıvam almasını sağlıyor.Ayvaları biraz kararttım çünkü beklerse rengi daha hoş olur diye duymuştum televizyondan.Tencereye suyu,çekirdekleri,tarçın ve karanfilleri koyup ayvaların oyuk kısmı üste gelecek şekilde suyun içine yerleştiriyoruz.Ayvaların içine de şekerleri paylaştırıp ayvalar yumuşayana kadar kapağı kapalı olarak pişiriyoruz.


Bu arada da ayrı bir tencereye süt ve unu koyup koyulaşana kadar pişiriyoruz.Kapatmaya yakın şeker ve vanilyasını koyuyoruz ve ılınmasını bekliyoruz.Ardından pişen ayvaları servis tabağına çıkartıp içine pişirdiğimiz muhallebiyi döküyoruz.Üstüne bir miktar daha tarçın serpip ceviz veya istenilen bir kuru yemiş ile süslüyoruz.Afiye Olsun....

    Ben her zamanki gibi tatlıların bir kısmını tam buğday unu ve splenda kullanarak yaptım.Sizde de diyet yapan veye şekerine dikkat etmek isteyen varsa tavsiye ederim.

8 yorum:

  1. Ayva tatlısını çok severim bu farklı bir lezzet olmuş ellerine sağlık canım sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim arkadaşım.Ben de çok severim.Sevgiler:)

      Sil
  2. Ellerine saglık ,güzel bir tatlı olmuş.Afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  3. çok severim, yalnız bu kırmızı olmayacak mıydı? vaktiyle ben de denemiş kırmızı yapamamıştım..:)))bir daha da yapmadım:)))eline sağlık canım, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben gıda boyası koymadım canım.Kullanmayı çok sevmiyorum.Bu yüzden kendi rengi.Sevgiler:))

      Sil
  4. elıne sağlık ayva gecmeden yapalım

    YanıtlaSil
  5. Ben lezzetini çok severim.Bence hemen yap.Sevgiler.

    YanıtlaSil