- 3 büyük baş kuru soğan
- 2 bardağa yakın pirinç
- Yarım kg asma yaprağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- limon tuzu
- Yarımşar kaşık domates ve biber salçası
- 2 çay bardaği zeytin yağ
- Yarım çay kaşığı tarçın
- Az miktar su(pirinçler diri kalacak kadar)
- Bir miktar dereotu taze nane ve maydanoz.
- yeteri kadar tuz.
- 1 çay kaşığı limon tuzu
Ardından yapraklarımızı damarlı yerleri içe gelecek şekilde uzun uzun sarıyoruz.Tencerenin dibine bir kaç tane yaprak koyuyoruz.Üzerine sardığımız yaprakları dizip çok az üstüne çıkacak kadar su ekliyoruz.Kısık ateşte pişiriyoruz.Afiyet olsun:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder