Fırın Yemekleri

22 Şubat 2013 Cuma

22.02.2013

Yağmurlu bir Antalya sabahından merhaba:))
   Yine yağmurlu bir sabaha uyandık.Kapalı günler pek keyifli olmuyor.Hep bir yorgunluk halsizlik.Yinede tadını çıkarmaya çalışıyoruz.Bu sabah yine erkenden kalkıp güzel bir kahvaltı yaptık.eşim le birlikte çalıştığımız için beraber gidip geliyoruz.Aslında beraber çalışmak zor ama bir o kadar da keyifli oluyor.
   Dün ablamların yazdan hazırlayıp gönderdikleri tarhanayı yine ablamın tarifi üzerine sütle yaptım(ablacığımın ellerine sağlık)süper oldu.işte tarif:
    SÜTLÜ TARHANA ÇORBASI

  Malzemeler:

  1. 4-5 çorba kaşığı toz tarhana
  2. 1,5 çorba kaşığı sıvı yağ veya tereyağ(bek ikisini karıştırdım)
  3. göz kararı su(kıvamına göre)
  4. 1çay kaşığı nane
  5. 3su bardağı su
   Yapılışı:

Yağı eritip içine tarhanayı koyup kavuruyoruz.Nane,su ve sütü koyuyoruz.kaynamaya başlayınca tuzu atıp 5-10dakika pişiriyoruz.Ayrı bir yerde tereyağ ve kırmızı toz biberi yakıyoruz.Çorbayı kaselere servis edip üzerine sosunu döküyoruz.Afiyet olsun:)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder