Fırın Yemekleri

23 Şubat 2013 Cumartesi

MERCİMEK ÇORBASI

  Sanırım bu çorbayı her gün içsem asla bıkmam.Benim için çok aç olmadığım zamanlarda bir öğün yerine bile geçebilir.Ne yapayım seviyorum.

  MALZEMELER:

  1. 1,5 bardak kırmızı mercimek
  2. 1 küçük soğan
  3. Yeterli miktarda su
  4. 1 tatlı kaşığı domates salçası
  5. 1 çay kaşığı biber salçası
  6. 1çay kaşığı nane
  7. Yarım çorba kaşığı un
  8. 1 çorba kaşığı tereyağ
   YAPILIŞI:Mercimek ve suyu tencereye koyup içine küp küp soğanları doğruyoruz.Mercimekler iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz ve tuzunu ilave ediyoruz..Ayrı bir yerde yağ ve unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.İçine salça ve naneyi koyup bir miktar daha kavurduktan sonra pişmiş mercimeğin için boşaltıyoruz.Mercimekler çok ezilmeyecek şekilde(ezo gelin çorbası gibi)blandr dan geçirip unların bir miktar daha pişmesi için kaynatıp servis yapıyoruz.İsterseniz üzerine tereyağı ve toz kırmızıbiber de dökebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder