Fırın Yemekleri

23 Şubat 2013 Cumartesi

FIRINDA KURUFASULYE

Hani İstanbul da bilinen kuru fasulye yiyebileceğimiz çok meşhur yerler vardı.İşte bu kuru fasulye onlardan bile daha iyi.Aslında bu yemeği eşim çok güzel yapar.Bende dahil olmak üzere tarifini de vermez.Ama ben görebildiğim kadarıyla sizlere aktarmak istiyorum.Bu yemeğin tadı için en önemlisi fasulyenin cinsi.Boncuk Ayşe nin kuru fasulyesinden  lezzetli oluyor.Diğer çeşitleri tavsiye etmem.Bir de Trabzon ve civarında da kuru fasulyelerden.
  Unutmadan uzun süre önce döküm tencere ve ızgara aldım .Bir çok yemeğimi orada yapıyorum inanın çok lezzetli oluyor.
  MALZEMELER:
  1. Yarım kg kuru fasülye(akşamdan ıslatılmış)
  2. 2 baş kuru soğan
  3. 1çay bardağı sıvı yağ
  4. Yeteri kadar tereyağ(bol olursa o kadar güzel oluyor)
  5. Yarım kg dana kuşbaşı veya kemikli et
  YAPILIŞI:Soğanları küp küp doğrayıp döküm tenceremize koyup yağ ile birlikte pembeleşene kadar kavuruyoruz.İçine etlerimizi de ekleyip bir miktar ağzı kapalı sonra ağzı açık olarak kısık ateşte pişiriyoruz.İçine fasulyeleri de ekleyip bir miktar daha kavurduktan sonra üzerini biraz geçecek şekilde suyunu veya kemik suyunu döküyoruz.200 dereceye ayarladığımız fırınımıza atıyoruz.Fasulyeler diriliğini yavaş yavaş kaybedince kapağını açıp üzerinin biraz kızarmasını bekliyoruz.Çok sulu olmayacak yağı üste çıkacak.Özelliği suyunun yerine yağının olması ve tabi ki fasulye ile tereyağı.Biraz dinlendikten sonra servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder